Niet-duikers

Son Bou Scuba (SBS) bevindt zich in het toeristenoord Son Bou. Op een steenworp afstand van de duikschool bevindt zich het langste zandstrand van Menorca (circa 3 km lang.) Verschillende romantische bochten in de omgeving geven toegang tot het warme en heldere water van de Middellandse Zee.


In de nabije omgeving van de duikschool bevinden zich verschillende supermarkten en winkels, waar je alle menorquinse specialiteiten kunt kopen. Ook zijn er meerdere restaurants in de omgeving, die de mediterrane lekkernijen op het menu aanbieden. Een autoverhuurbedrijf bevindt zich direct om de hoek en parkeerplaatsen zijn volop beschikbaar. Ook in het hoogseizoen!

Naast SBS bevindt zich een kinderopvang en verschillende speeltuinen zijn aanwezig in de omgeving. 100 Meter van de school is een waterpark met een gigantische roetsjbaan. Dit park is dagelijks geopend.

Op zestien km afstand van Son Bou vinden we Mahón, de hoofdstad van Menorca. Mahón heeft de beste natuurlijke haven van de hele Middellandse Zee. Drink een koffie op een van de vele terrasjes aan de waterkant en kijk naar de zeilboten die aan je voorbij gaan. Restaurants bieden menorquinse specialiteiten en verse vis aan.
Aan het begin van de haveningang kun je het eiland Mola zien, waar zich tijdens de regerings-periode van Franco Spanje’s meest beruchte gevangenis bevond. Vanaf dit punt kun je vrijwel elke avond een prachtige zonsondergang zien.

Via de trappen, die vanaf de boulevard naar de binnenstad leiden, ben je direct bij de fameuze vismarkt. Vanaf hier beginnen alle winkelstraten. De zijstraatjes zijn nauw en pittoresk, en overal zie je monumenten en romantische oude huizen.

Mahón biedt een variatie aan activiteiten en is per auto vanaf Son Bou in slechts 20 minuten bereikbaar.